Несправедливо и НЕЧЕСТНО 1:3 от Унгария и край на евромечтите на България!

0
173

България ще пропусне поредния голям футболен форум!

Националният отбор на България по футбол загуби катастрофално у дома от Унгария с класическото 1:3 в бараж полуфинал за Евро 21. По този начин отпадна от сметките Европейското първенство догодина.

Срещата започна катастрофално за нашите, които получиха гол още в 17-та мин. Капитанът Божков не се ориентира добре при корнер и Орбан откри резултата с гърди.

След този гол обаче „лъвовете“ натиснаха сериозно. Тодор Неделев на два пъти имаше възможност да изравни, но късметът покри унгарците. Първо отправи топовен шут от дистанция, вратарят спаси. Малко след това стреля с глава, но стражът на гостите пак изби.

В края на полувремето дойде и пропускът на вечерта. Божидар Краев стреля красиво с пета, но вратарят на Унгария пак се справи.



Втората част започна отново кошмарно за България. В 47-та мин. Калмар се възползва от груба грешка на Краев при скачане на стена за фаул, топката мина през него и нокаутира Пламен Илиев.

България - Унгария
България падна от Унгария

След тази ситуация започна и съдийската тесла срещу нашия отбор. В 55-та мин. полският рефер отсъди дузпа за нарушение срещу Божидар Краев. След намеса на ВАР обаче тя бе отменена и бе отсъден само фаул. Нещо, което повторенията не доказаха, че е правилно.

След това съдията не даде още една чиста дузпа за България. Резервата Кирил Десподов навлезе отляво в наказателното поле, бе изблъскан от защитник, но реферът отново замълча.

Така се стигна до 75-та мин., когато Шалай с глава отбеляза за 0:3.

Все пак нашите успяха да вкарат така заслужения си гол. В 89-та мин. дебютантът Георги Йомов, който се появи като резерва, оформи крайното 1:3.

Така България отпадна от сметките за Евро 21, а Унгария ще играе финален бараж с Исландия, която победи Румъния с 2:1.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.