Стойчо Керев разбива наложен преди време световен мит

1
258

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост ни отвеждат в Америка

Стойчо Керев и Димитър Недков говорят за САЩ

В предаването „Новото познание“ гостува писателят Димитър Недков.

Заедно със Стойчо Керев правят анализ на настоящата ситуация в САЩ.

След избора на Джо Байдън и загубата на Тръмп, може би САЩ няма да бъде същата. Но в какъв аспект? Това ще научим през следващата година.

В момента Димитър Недков коментира, че положението в САЩ не е розово.



Там се шири неграмотност сред населението. Американците не познават и собствената си история.

Имаше период, когато Америка наистина е била велика, могъща, едноличен господар на планетата. Когато се е опирала на силата на своята мощ.

Става дума за технологии, пари, оръжие. Умението да извличат познанието от целия свят. Да го дърпат към техния континент и там да се възползват от него.

Древната Америка е основана от холандските пилигрими. Те избягали на Новия континент от десподството на монархиите и на католицизма.

Тръмп е първият американски президент, който идва от реалния живот. А не е „лабораторна мишка“ като останалите президенти.

Затова той е бил обичаният президент от средната класа американци. Той е човек на индустриалния капитал, а не на омагьосания финансов кръг на Уолстрийст. За една нощ някой се събужда милионер като български приватизатор.

И въпреки това Америка днес е много зле. Американската мечта отдавна вече не съществува. Страната се нужда е от мисловна и хуманитарна помощ.

Изкуственият интелект, който тръгна от Америка, изигра лоша шега и на политиците им. Без Гугъл не можем. Без навигация не можем.

Не пропускайте видеото долу.

От въпросите на Стойчо Керев и от коментарите на Димитър Недков ще научите още много интересни и непознати факти за Америка и за света.

 

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.