Росен Петров разкрива как днес омаловажават и поругават българската история

0
151

Предаването „Операция История“ с водещ Росен Петров е насочено към изключително важни въпроси, които са свързани пряко с българската история

Росен Петров говори за проблема със Северна Македония

В момента се обостриха отношенията между България и Република Северна Македония.

Поводът е желание за влизане в ЕС.

За да стане част от ЕС, Република Северна Македония потърси съдействие от България. България иска да окаже помощ, но в същото време поставя искания относно нашата обща история.

Защото все още в Република Северна Македония отказват да признаят, че населението е българско. А страната е отцепена по времето на Сталин и Георги Димитров. Един антихуманен акт, който днес продължава да бъде ябълката на раздора.



В миналото Германия признавала, че Северна Македония е била част от България и че езикът има общо начало. Днес Германия играе друга игра.

Росен Петров показва стари немски картички. На тях пише „България с нас“. На някои е българският трибагреник и ликът на цар Фердинанд.

С други подобни картички немците в миналото са си честитили Нова година. А днес нещата са станали различни.

По време на Първата световна война Германия се бие на страната на България за териториите на Македония. Защото немците признават, че македонците са българи.

През 1941 г. в немските кинохроники има филми, на които се вижда как населението на Скопие посреща българските войски като освободители от сръбско иго.

Има и много статии в немските списания от онези години.

Дори и в последните години Германия винаги е подтиквала България да брани българския произход на Северна Македония. Но днес немците си измиват ръцете и карат страната ни да прави компромиси.

България днес иска единствено и само северномакединците да признаят обща история и общи корени с България до 1944 г. А германците ни заставят да правим компромиси.

Не пропускайте видеото долу.

Росен Петров разкрива още много, важни и непознати факти от българската история.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.