Ще гоним махмурлука не само със зелев сок, а с нови средства

0
346

Откакто хората пият алкохол, те се сблъскват и с махмурлука. Ние се борим с махмурлука със зелев сок, кисело мляко и шкембе чорба, но вече има и нови средства

Както научихме от материал в dailyexpress, американски учени запретнали ръкави, за да помогнат на любителите на виното да не бъдат покосявани от махмурлук.

Затова те направили специална селекция и получили нов вид вино, в което вложили генномодифицирани дрожди.

Тези дрожди не са вредни, напротив те имат две функции.

От една страна подобряват в пъти хранителните и лечебни свойства на виното. От друга страна тези дрожди влияят положително на организма и той може да понесе влиянието на алкохола, който предизвиква махмурлук. 



mahmurluk
Нови методи за борба с махмурлука

Причината за махмурлука са отделените токсични вещества и газове от алкохола, които предизвикват силно главоболие, световъртеж, гадене, повръщане и други неприятни изживявания, след като човек е пил алкохол.

Не трябва да бъркаме махмурлука с препиването, макар че много често те са пряко свързани.

Има хора, които пият алкохол. Могат да се напият и да направят съответната реакция – да станат весели, агресивни, да изпаднат в депресия или да започнат да плачат, но не е задължително да имат махмурлук.

И тези хора трябва да пият силно кафе, айран или кисело мляко, зелев сок, да изядат една шкембе чорба, за да изтрезнеят по-бързо, но когато се ободрят не е задължително да имат главоболие.

Има хора, които пият малко количество алкохол, а на следващата сутрин усещат, че са били покосени от махмурлука именно заради тези токсични вещества, които най-често се образуват поради неправилната ферментация, съкратен процес на ферментация, некачествена дестилация, некачествена суровина и други.

Без да има пряка връзка с махмурлука, но не можем да подминем още една важна информация.

Много читатели знаят, че изцеден сок от червено цвекло е изключително полезен за повишаване имунитета, подобряване състоянието на страдащите от анемия, прочиства кръвта и предпазва от рак.

Но прясно изцеденият сок от червено цвекло не трябва да се пие веднага, а след поне 2 часа.

Причината е в наличието на различни летливи вещества, които причиняват гадене, повръщане, световъртеж, главоболие, диария.

През тези 2 часа веществата излитат от сока и после можете спокойно да го пиете без притеснение за странични ефекти.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.