Доц. Вачкова разкрива непознатите мистерии на богомилите

0
422

Историкът доц. Вачкова гостува в предаването „Операция История“

Тайни и мистерии на богомилите разкрива  доц. Вачкова

Заедно с автора на поредицата Росен Петров разгадават непознати тайни за богомилите.

Доц. Веселина Вачкова представя книгата  „Богомилската алтернатива“. Изследването засяга новите истини, до които учените се докоснали в изследванията за богомилите.

А богомилите през вековете са били свързани с доста противоречиви твърдения. Едни ги определят като най-чистите последователи на Христос. Други ги наричат еретици, магьосници и източници на злото.

Прогонени от България, тяхното учение намира широк отзвук в Западна Европа.Тайната книга на Йоан първо е написана на старобългарски език. След това е преведена на латински. И когато е занесена в Западна Европа, за отрицателно време започва да се разпространява сред населението.

Учението на богомилите е насочено в две посоки. Едната е свързана със смисъла на живота.

Един от най-известните персонажи е Василий Врач. Българин, изключително известен лечител в Константинопол.

Гостувал на императора. Правил разни чудеса като например да падат предмети от небето. Накрая ги заставил да го изгорят жив на хиподрума. Подобно нещо никога преди не се е случвало в онези години. Но той оцелял от кладата. И това съвсем не е случайно.

Не пропускайте видеото долу.

От въпросите на Росен Петров и от отговорите на доц. Веселина Вачкова ще научите изключително интересни и полезни факти за тайните на богомилите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.