Диетолог разкрива дали е вредно да се яде преди лягане

0
176

Лекар диетолог в продължение на цяла година е правил изследвания върху този проблем

Храненето преди лягане е строго индивидуално Сн: ФБ

Защото съвременният човек често пъти пропуска закуската. На обяд се храни на крак. Или ако е успял да закуси по-добре, през деня може да няма време да обядва. И когато се прибере вкъщи, започва обилно хранене. Гледане на телевизия или ровене в интернет и лягане.

Диетолозите коментираха преди време, че не е полезно вечер да се яде късно. Най-добрите часове за здравословна вечеря са между 18 до 19 часа.

Руски диетолог публикува ново изследване. Той казва, че този процес е строго индивидуален.

Ако през деня имате възможност да се храните няколко пъти, то вечер ще имате усещане за по-голяма ситост. Това означава, че вашата вечеря ще бъде умерена.



Ако през деня нямате възможност да се храните пълноценно, нормално е вечер да бъде „гладни като вълци“. Следователно ще изпитвате нужда да погълнете голямо количество храна.

Тук идва тънкият момент, на който руският диетолог обръща внимание.

Няма проблем да поглъщате голямо количество храна при две условия. Ако нямата здравословни проблеми. И ако нямате проблеми със съня.

Като здравословни проблеми цитира гастрит, колит, язва. При подобни неразположения е важно да приемате умерено количество храна, за да не товарите вашия стомах.

Друг тип проблеми са свързани със сърдечно-съдовата система. При болести на сърцето също е важно да приемате малки количества храна и умерени количества течности. За да може стомахът да обработи голямото количество храна, той трябва да получи голямо количество кръв. Изпомпването на голямо количество кръв натоварва сърцето допълнително.

А по отношение на количеството храна и съня, трябва да направите свой личен експеримент. Преценете дали когато сте яли обилна вечеря малко преди лягане вие заспивате бързо, спите добре, нямате кошмари, не се потите през нощта. Това означава, че късното ядене не е проблем за вас.

Но ако с пълен стомах не можете да заспите лесно. Изпитвате тежест в стомаха през нощта. Въртите се много. Имате кошмари. Будите се изпотени, не си позволявайте да вечеряте късно.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.