Тази българка покори турското кино и се превърна в супер звезда

0
82

През годините турската филмова индустрия показа, че работи на свръх пълни обороти

Юлия Порязова стана звезда в турските сериали Сн: ФБ

Тя успешно конкурира своите предшественици от Латинска Америка. Вече е трудно да се каже дали българският зрител е изгледал повече турски или латино сериали.

Режисьори и сценаристи дават шанс на чужди актьори също да се снимат. Такава актриса е Вилма Елес. Немската манекенка участва във филма „Времето лети“. Тя влезе в ролята на Каролин, първо любовница, а след това съпруга на капитан Али Акарсу.

Младият и талантлив български актьор Иво Аръков също се снима в турски сериал.

Но се оказа, че преди него млада българка е покорила турския екран.



Нейното име е Юлия Порязова.

Юлия е родена в Смолян. Когато била ученичка в 8-ми клас, нейните родители напуснали България и се заселили в съседна Турция.

В началото Юлия не говорела езика и нищо не разбирала. Записали я в училище. Там седяла на последния чин. Само слушала и попивала знанията. А в свободното си време преписвала онова, което нейните съученици записвали в тетрадките си.

Но не след дълго Юлия успяла да научи езика. Да създаде приятелства с турските деца и да се потопи в новия свят.

И пораснала много красива. Започнала да се занимава с мода. Бързо покорила турския моден подиум. След това дошли предложенията за роли в киното, писа Дарик.

Участвала е в 5 сериала. Работила е с големи имена като Берен Саат („Забраненият плод“ и „Пепел от рози“)  и Еркан Петеккая („Времето лети“).

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.