Тайната на спонтанното човешко самозапалване

0
243

Спонтанното човешко самозапалване е един от най-зловещите и засега необяснени от съвременната наука феномени, за който вече десетилетия наред се съобщава от различни точки на земното кълбо

Един от най-известните подобни случаи се разиграва на 1 юли 1953 година в Сейнт Питърсбърг, Флорида, където вдовицата Мери Рийзър е намерена овъглена в дома си. Преди това една нейна съседка се опитва да й предаде писмо, но пристигайки пред дома й, усеща силна миризма на изгоряло, а дръжката на вратата е дотолкова нажежена, че не е възможно да бъде докосната с голи ръце. Малко по-късно пристигат пожарникари, които успяват да проникнат в жилището, където откриват овъгленото тяло на вдовицата, но няма следи от взлом или пък убийство, като и до днес случилото се не е обяснено.

Подобен инцидент се разиграва и през 1970 година в Дъблин, Ирландия, където някоя си Маргарет Хогън също става жертва на феномена на спонтанното човешко самозапалване.

През 1973 година положеното в ковчег тяло на американката Сам Сатлоу изненадващо избухва в пламци в параклиса, където се извършва погребалната й церемония.

Сред жертвите на спонтанното човешко самозапалване има и няколко оцелели, сред които е и професорът от Нешвилския университет Джеймс Хамилтън, чийто крачол изненадващо избухва в син пламък. Той успява да го загаси с ръка, но раната на крака му дълго време не зараства.



самозапалване
Спонтанното човешко самозапалване остава загадка

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.