След Мария Бакалова, българин с номинация за престижен Оскар

0
454

И двамата талантливи претенденти за “Оскар” българи са от Бургас

Филмът на д-р Иванов и неговата съпруга д-р Проданова е номиниран за “Оскар” Сн: ФБ

Номинацията на Мария Бакалова е за поддържаща роля.

Втората номинация е за д-р Илиян Иванов и неговата съпруга д-р Диана Проданова.

Д-р Иванов е детски психиатър, наскоро получил професорска титла. Съпругата му д-р Проданова е стоматолог. Двамата живеят в САЩ от 20 години. Д-р Проданова е в класацията за топ 10 най-добри стоматолози в Ню Йорк.

Освен с медицина, двамата български медици се занимават изкуство. Д-р Иванов свири джаз и рисува. Представял е свои изложби зад Океана, разказва неговата майка Зорка Иванова пред БТВ и gramofona.com.Д-р Илиан Иванов и д-р Диана Проданова участват в късометражен филм, който е номиниран за Оскар.

Дъг Роланд е режисьор и сценарист,  а Марли Матлин е изпълнителен продуцент. Марли Матлин е носител на “Златен глобус” и на “Оскар” за най-добра актриса в култовия филм “Деца, забравени от Бога”.

Филмът на д-р Иванов и на д-р Проданова разказва за отношенията на възрастен мъж и бездомен тийнейджър. Лентата разкрива различни социални проблеми, които съпътстват нашето съвременно общество.

Д-р Иванов и д-р Проданова вярват, че точно техният филм ще получи “Оскар” в категорията. Но самият факт, че са били номинирани за престижната филмова награда вече ги кара да се чувстват победители.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.