Христина Котларска разгадава мистерия от древните български земи

0
328

В поредицата „Без формат“ на ЕТВ Хасково гостува Елица Димова

Христина Котларска и Елица Димова говорят за Савската царица

Елица Димова е позната на много българи като историк, журналист и преподавател в благоевградския Югозападен университет „Неофит Рилски“.

Като историк Елица Димова е направила много интересни изследвания. Проучвала е българските шевици.

Сега разказва за Савската царица.

Савската царица била емблематична личност в древността. Тя била богата както материално, така също и надарена с много качества. Отличавала се с остър ум и огромна мъдрост.



Царството, което управлявала в древните времена било разположено някъде в Северна Африка. Спорно е дали се е намирало на територията на днешните Етиопия,  Йемен, Сомалия или Судан.

Живяла около 3000-та година преди Христа.

Цар Соломон научил, че това царство съществува и че там хората почитат Слънцето. И решил да го завладее. Междувременно двамата имат дете, което се ражда в Етиопия.

Изследванията на древността препращат към България. Има предположения, че Савската царица е живяла по земите на днешната Югоизточна България. Наследник на древни свещени родове, Савската царица има връзка и с Кивота.

Не пропускайте видеото долу.

От въпросите на автора и водещ на предаването Христина Котларска и от отговорите на Елица Димова ще научите изключително интересни и непознати факти.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.