България отива на финала на Евровизия (ето как се случи чудото)

0
157

Конкуренцията на Евровизия 2021 е огромна

България ще бъде на финала на Евровизия, благодарение на Виктория Георгиева Сн: ФБ

Според регламента на финала директно отива страната домакин. През 2021 г. е Нидерландия.

След страната домакин на финала се явяват участниците от петте големи страни, които са спонсори на Евровизия. Това са Великобритания, Франция, Италия,  Испания и Германия.

Българската изпълнителка сътвори истинско чудо. Изпълнението на Виктория Георгиева беше великолепно. Беше определено още като „емоционално“.

То провокира положителни чувства и емоции у публиката от целия свят.



Не пропускайте видеото на Нова ТВ долу. А второто видео е с цялата песен на Виктория Георгиева.

Виктория има реални шансове за успех. Но както знаете по регламент, за нея трябва да гласуват от чужбина. Включително и българите, които живеят зад граница. От България не можем да гласуваме за нашия представител на Евровизия. Това важи и за всички останали участници.

Тази година е специална за Евровизия. Навършват се 65 години от нейното първо реализиране. Уникалният музикален и творчески формат стартира през 1965 г. в Швейцария, в Лугано.  Тогава участват едва 7 държави. Това са  Швейцария, Нидерландия, Италия, Белгия, Люксембург, Германия и Франция.

Според регламента тогава, всяка от страните представя по 2 свои песни. В периода от 1957 г. до 1999 г. в Евровизия се включват нови 29 държави. От 2000 г. до 2019 г. се присъединяват още 16 страни.

Любопитно е да се знае, че през 1974 г. известната група АВВА печели Евровизия с песента „Waterloo“. За отрицателно време „Waterloo“ се превръща в световен хит.

 

*****

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.