Малките виртуози Йоана и Николай прославиха България в Карнеги Хол

0
301

След отличното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим, Йоана и Николай показаха какво означава български таланти на сцената на бленувания  Карнеги Хол  в САЩ

Карнеги Хол е блян за много таланти от целия свят. За да се качи изпълнител на тази престижна американска сцена не просто трябва да бъде талантлив. Той трябва да бъде в пъти по-талантлив от останалите таланти.

Точно затова младите български музиканти от Русе Йоана Делимаркова на 12 години и Николай Димитров на 13 години получиха уникалната и неповторима възможност да свирят на сцената на Карнеги Хол в Ню Йорк, защото спечелиха преди това престижния  Международен конкурс „Американ протеже“, благодарение усилията и на техния музикален педагог г-жа Даниела Кюркчиева.

carnegie-hall
Йоана и Николай на сцената на Карнеги Хол

Този успех е еднакво голям за младите таланти, за град Русе, където са родени и за цяла България.

Йоана и Николай свириха заедно като дуо, а Николай направи и самостоятелно изпълнение.



За огромна радост, в Карнеги Хол пристигнаха много българи от различни части на САЩ, за да чуят виртуозните изпълнения на Йоана и Николай и да  подкрепят младите виртуози със своите бурни аплодисменти.

По-късно Йоана и Николай свириха самостоятелно за българската общност в САЩ в Генералното консулство на България в Ню Йорк по покана на българския генерален консул г-н Милен Люцканов. Организатори на събитието бяха г-жа Даниела Пондева – директор на Българския културен салон  и Българската православна църква в Ню Йорк.

Концерта на младите виртуози Йоана и Николай уважиха две световноизвестни дами Стефка Евстатиева – оперна певица и Павлина Доковска – пианистка.

След уникалния концерт Йоана и Николай получиха много покани да изнесат концерти и в други части на САЩ, където живеят много българи.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.