Започва Преброяване 2021: Ето какво предстои да се случи

0
318

Преброяването на населението у нас започва на 7 септември

Преброяване 2021 започва онлайн на 07 септември 2021 г.

Преброяване 2021  ще протече на два етапа. През първия етап (от 07 септември до 17 септември) всички български граждани ще се преброят електронно.

Това преброяване е по желание.

Вторият етап е физическо преброяване на място във вашия дом от лице-преброител. Това ще се случи ако вие не сте се преброили по електронен път. Периодът е от 18 септември до 03 октомври 2021 г.

Физическите преброители ще се свържат с вас по телефона или ще ви оставят бележка на входната врата за ден и час, в който да бъде извършено физическото преброяване.



Лицата, които не са се преброили онлайн и не допуснат преброител да попълни техните данни носят наказателна отговорност и ще плащат глоба от 160 лева.

Лицата, които са се преброили онлайн ще получат код с 15 цифри. Този код се пази и се дава на лицето преброител.

На сайта на НСИ е изписан телефон *2021 – чрез него ще получите помощ по време на Преброяване 2021. Служителите ще бъдат на разположение от 09 до 21 часа всеки ден, включително и през почивните дни.

За онлайн преброяване трябва да се регистрирате с вашето ЕГН и номера на личната ви карта или шофьорска книжка. Ще получите активен линк на мейла с картата, която трябва да попълните.

За едно домакинство информацията се изпраща към НСИ от един мейл.

В картите за преброяване  има 4 раздела. Въпросите са свързани със сградата, която обитавате. Със самото жилище, в което живеете – площ, подобрения, брой стаи, санитарен възел, вид отопление и други.

Въпроси относно домакинството – колко души представляват вашето домакинство.

Информацията в последния раздел касае гражданите – пол, възраст, семейно положение, образование, религиозна ориентация. Има опция да не дадете отговор на някой от въпросите.

Видео инструкции за предстоящото преброяване ще получите от видеото долу.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.