Вълшебен става този меден сладкиш с маскарпоне

0
1021

Този меден сладкиш с маскарпоне се топи в устата

меден сладкиш с маскарпоне
Фантастичен става този лесен меден сладкиш с маскарпоне

Предлагаме ви рецептата за меден сладкиш с маскарпоне, който толкова ще ви хареса, че ще си оближете пръстите. Сигурни сме в това и горещо ви го препоръчваме.

За блатовете ни трябват 250 грама меко масло, три яйца, чаша и половина кафява захар, шест лъжици мед, две лъжички сода за хляб, три чаши брашно.

А за крема са ни нужни 500 грама маскарпоне, 200 грама заквасена сметана, 200 грама цедено кисело мляко, 150 грама пудра захар, две лъжици лимонов сок, една лъжичка настъргана кора от лимон, половин лъжичка канела, една ванилия.

Първо разтапяме маслото и го разбиваме с яйцата, меда, захарта и содата за хляб.



После добавяме по малко от пресятото брашно, докато ни се получи лепкаво тесто. Върху една хартия за печене се начертават шест кръга с диаметър от 26 сантиметра.

В тези кръгове се разпределя тестото и после се заглаждат. Пекат се в тава на 180 градуса за около девет минутки. След това се охлаждат и се изрязват на правилните форми – кръгове.

После правим крема като разбиваме за кратко маскарпонето. Прибавяме към него и заквасената сметана, цеденото кисело мляко, захарта, лимоновия сок и настърганата кора от лимон. Разбъркваме с ванилията и с подправките.

Накрая ни остава само да си сглобим тортата като всеки от шестте блата се намазва обилно със слой от вкусния крем с маскарпоне.

Отгоре пак намазваме обилно цялата торта с крема и я поръсваме със смлени изрезки от натрошен шоколад, с кокосови стърготини или с каквото друго ни хрумне.

Невероятно вкусен и много лесен за правене сладкиш е това, а вкусът му е лек и освежава. Всеки го харесва, така че не му се кумете много-много, а си го направете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.