Така се правят уникални пълнени тиквички по италиански

0
209

Тези пълнени тиквички по италиански са уникални

пълнени тиквички по италиански
Страхотни стават тези пълнени тиквички по италиански, опитайте ги

Предлагаме ви рецептата за вкусни и много лесни пълнени тиквички по италиански. Сигурни сме, че ще останете повече от доволни и ще си оближете пръстите само като ги опитате.

Трябват ни една или две тиквички, два домата, три скилидки чесън, 80 грама пресен или пушен бекон, четири-пет кафяви печурки, три лъжици пармезан, една малка глава лук, три лъжици зехтин, босилек, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си измием тиквичките и да си ги подсушим. После ги нарязваме на дебели около 8 сантиметра парчета. Всяко от тези парчета си го издълбаваме до дъното, но без да нарушаваме целостта му, за да може да се пълни.

След това си ги мариноваме със скилидка чесън и сол на вкус и ги оставяме за малко настрани. През това време си правим плънката на тиквичките.



Това става като си нарязваме на ситно лука, печурките и бекончето. Взимаме си един тиган и загряваме в него зехтина. Слагаме бекона и като се зачерви си добавяме към него печурките и лука.

Задушаваме ги за около две минутки, след което си добавяме ситно нарязаните домати, заедно с издълбаната вече част от тиквичките. Задушаваме си тази смес докато не видим, че течността от тиквичките се е изпарила.

Чак тогава изсипваме вътре пармезана, който сме настъргали и го смесваме с плънката. С тази вкусна смес си пълним тиквичките, които нареждаме в една намазнена тавичка.

Пъхаме ги да се пекат във фурната, която е загрята на температура от 220 градуса и ги печем за около един час. Като са готови си ги поръсваме с босилека, а може да им ръснем и още малко пармезан.

Стават наистина страшно вкусни и сме сигурни, че много ще се харесат на всички. Идеални са и за основно ястие, но и за чудесно мезе към добро питие и компания.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.