Разкошен кекс Зебра правим за нула време!

0
4785

Този кекс Зебра става просто фантастичен!

кекс Зебра
Превъзходен е този кекс Зебра

Предлагаме ви рецептата за любимия ни кекс Зебра, който е не само удивително вкусен, но адски красив и се прави буквално за нула време. Гостите ви ще останат очаровани и всички ще си оближете пръстите.

Трябват ни четири яйца, чаша и половина захар, чаша прясно мляко, 100 грама олио, един бакпулвер, две чаши брашно и две лъжии какао.

Най-напред разбиваме четирите яйца заедно със захарта, докато сместта побелее добре. След това прибавяме прясното мляко, брашното, какаото, олиото и бакпулвера, и отново хубавичко разбъркваме, за да стане хомогенна смесица.

После взимаме намаслената си и набрашнена предварително тавичка и изсипваме една лъжица от сместта с яйцата и захарта така, че да попадне точно в центъра на тавата.



Върху нея, пак трябва да попадне точно в центъра на предходната смес, изсипваме и една лъжица от сместта с брашното и какаото. По същия начин – едно върху друго, продължаваме да изсипваме от смесите лека полека, като ги редуваме докато не свършат.

Остава ни само да поставим нашия кекс зебра в предварително загрятата фурна и да го изпечем. Достатъчни са приблизително около 35 минути, като всяка домакиня знае отлично как да проверява дали кексът е готов – с помощта на обикновена клечка за зъби.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.