Тези мързеливи тиквички са най-вкусните, които сме опитвали!

0
3077

Тези мързеливи тиквички са истинска наслада за небцето!

мързеливи тиквички
Превъзходни са тези мързеливи тиквички

Предлагаме ви рецептата за мързеливи тиквички, в които обаче ще се влюбите още щом ги помиришете. А опитате ли ги веднъж, ще си оближете пръстите. Гарантираме, че ще останете повече от очаровани и доволни.

Нужни са ни около 350 грама тиквички, половин чаша орехи, две лъжици маргарин или масло, една-две скилидки чесън, половин чаша нарязан на ситно зелен лук, сол и черен пипер на вкус.

Цялата работа по приготвянето на тази вкусотия е повече от лесна. Първо нарязваме на едро тиквичките, след което смесваме добре ситно накълцания или пасиран чесън с маргарина/маслото.



Намазваме след това нарязаните тиквички с тази чеснова смес. Подправяме ги на вкус с черния пипер и солта, а после ги подреждаме в тавичка, която първо сме намаслили. Отгоре върху тиквичките изсипваме нарязания на ситно лук и ги поставяме да се пекат във фурната за около двадесетина минути.

Щом станат готови, изваждаме ги от фурната и ги оставяме леко да изстинат, а преди да ги сервираме, ги поръсваме отгоре с натрошените орехи. Опитайте тази скоростна вкусотия и ще видите, че определено си е заслужавало.

Всеки знае, че тиквички с чесън, са класика в жанра, но приготвени по този начин, с масълцето, зеления лук и орехите в добавка, те просто стават приказка и половина.

Спокойно може да ги предложите и на гости, защото си отиват страшно за мезе, а и няма да изгубите никакво време в кухнята, дори и ако сте се върнали преди малко от работа, а гостите ще почукат на вратата ви след час.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.