Опитайте тази фантастична мусака с дробчета и гъби – няма такава вкусотия!

0
2342

Тази мусака с дробчета и гъби става приказка!

мусака с дробчета и гъби
Отлична мусака с дробчета и гъби

Предлагаме ви рецептата за една уникална, наистина фантастична мусака с дробчета и гъби. Избягайте от класическата мусака, която безспорно ни е в топ вкусотиите български, но вярвайте – това чудо е още по-вкусно. Доволни ще останете.

Трябват ни един килограм пилешки дробчета, две глави лук, два моркова, една червена чушка, 200 грама гъби – печурки, може и от консерва, два домата, сол, черен пипер на вкус, босилек, чубрица.

А за заливката е добре да имаме две яйца, една кофичка кисело мляко и две лъжици царевично нишесте.

Първо взимаме една тавичка от йенаглас с капак, в която нареждаме нарязания на шайби лук и поръсваме с подправките. Отгоре върху лука нареждаме пилешките дробчета и отново ръсим с подправките, за да се овкуси добре.



След това добавяме и нарязаните на кръгчета моркови, както и нарязаните гъби и чушката. Леко разбъркваме всичко това, за да се смесят добре продуктите с дробчетата и после захлупваме йенската тавичка и пъхаме във фурната да се пече на около 220 градуса.

Имайте предвид, че зеленчуците пускат доста течност, затова не слагайте никаква вода, а веднага щом се появи сос, махаме капака и оставяме да се пече без него, за да се запече добре и да хване вкусна коричка. След това нареждаме отгоре върху сръбската мусака домат на кръгчета, посоляваме отгоре и поръсваме с босилек.

Обратно връщаме във фурната и печем докато доматите се запекат и добият онзи вкусен загар. Накрая прибавяме и заливката и я допичаме на температура от 200 градуса.

Идея си нямате каква вкусотия става и колко е апетитно. Спокойно може да се похвалите и пред гостите, които ще останат очаровани от уменията ви.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.