Хит: Тази марината прави ребърцата най-крехки и сочни!

0
3800

Свинските ребърца стават уникални с тази марината

свински ребърца
Чудни са тези свински ребърца

Предлагаме ви рецептата за най-крехките и сочни свински ребърца, които приготвяме с лесна и специална марината. Именно в нея е тайната на вкуса им, който наистина е неповторим. Ще си оближете пръстите от кеф.

Взимате малко мащерка на вкус, четири лъжици мед, дузина чери доматчета, три лъжици доматено пюре, сол и черен пипер, една лъжица суха горчица, 150 грама джинджифил, 500 грама ребра, 500 грама тъмна бира.

Първо нарязваме добре ребърцата, а джинджифила го настъргваме, но на по-ситно. Добавяме солта, черния пипер и горчицата, и разбъркваме после със сока от настъргания джинджифил.

Намазваме хубаво свинските ребра и ги оставяме така за около шест часа, за да се мариноват добре. После ги нареждаме в предварително намаслена тавичка и ги заливаме отгоре с тъмната бира. Покриваме ги с фолио и ги запичаме във фурната за около двадесет минути.



Доматчетата ги разрязваме на две и после ги заливаме с меда, след което поръсваме и с мащерката. Изваждаме от фурната снивските ребърца и ги намазваме с доматеното пюре и малко мед. Прибавяме доматите и запичаме за още около половин час.

След това вече ястието е напълно готово за консумация и може сладко да си го хапнем. А за сладкото, то наистина ще е сладко, защото тези свински ребърца, направени по този начин, са си истинско угощение и пир за сетивата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.