Така се прави „златния“ сладкиш Алтън татлъсъ (оригинална рецепта)

0
736

Този сладкиш Алтън татлъсъ ще ви вземе акъла, толкова е разкошен

Представяме ви един известен десерт Алтън татлъсъ, познат още и като „златния“ сладкиш. Вкусен и наистина невероятен, той направо ще ви вземе ума и ще се влюбите в него.

Да го приготвите пък, изобщо не е кой знае каква сложнотия и не е нужно да сте преминали кулинарни курсове, за да преборите рецептата му.

алтън татлъсъ
Алтън татлъсъ е познат още като „златния“ сладкиш, защото е колкото вкусен, толкова и красив на вид

Трябват ни половин чаша олио, половин маргарин, едно яйце – белтъкът му е за тестото, а жълтъкът за намазване, три лъжици кисело мляко, половин бакпулвер, брашно – колкото може да поеме.

За сиропа ни трябват две чаши и половина захар, три чаши вода и няколко капки лимонов сок.



Първо правим сиропа с посочените продукти, а после омесваме тестото и го разделяме на равни две части. Разточваме ги с големина, колкото е тавата ни и с една чаша режем от него кръгчета.

Така нарязваме и втората разточена кора, но в средата й правим един отвор с капачка от шише и поставяме върху цялото кръгче. В отвора отгоре се поставят орехи и се намазва с жълтъка от яйцето.

После поставяме тавата във фурната и печем на температура от 200 градуса. Когато е вече съвсем готово, го заливаме отгоре със студения сироп.

Този сладкиш алтън татлъсъ става чудно вкусен за десерт, както ще се уверите веднага, щом го опитате. Може да го сервирате на гостите си и вярвайте, че ще останат очаровани от него.

Пожелаваме ви на всички добър апетит и да си го изядете с огромна наслада!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.