Ето защо трябва да оставяте леглото си неоправено

0
1073

Вие не ги виждате, но те дори пикаят в леглото ви

Учените са категорични, че хората, които са по-мързеливи и нямат никакво желание да си оправят леглото след сън, постъпват много правилно.

леглото
Вие не ги виждате, но те дори пикаят в леглото ви

Ако пък сте от маниаците, за които всичко трябва да е под конец, в това число и леглото, то вие сте в огромна грешка.

Оказва се, че ако леглото ви е неоправено, то е много по-чисто, а вие съответно сте много по-здрави от тези, които изпъват чаршафите си под конец.
Като оставяте леглото си неоправено и не го покривате, вие свеждате до минимум възможността за разпространение на неприятните акари.

Колкото и неприятно да ви звучи, учените са стигнали до извода, че във всяко едно легло живеят средно около милион и половина акари. Те се хранят с мъртвите клетки на кожата ви.
Тези гадинки са толкова миниатюрни, че е абсурдно да ги видите, ако не използвате микроскоп.



При все, че не ги виждате обаче, те пикаят в леглото ви. По този начин причиняват алергии от прах. За съжаление проблемът може да прерасне в появата на някои заболявания като например астма.

В този ред на мисли, ако сутрин след ставане от сън се захващате със задълженията си, без да оправите завивките, правите много добре. По този начин унищожавате значителна част от тях. Истината е, че тези гадинки не понасят слънчевата светлина и свежия въздух. Когато не оправите завивките си, вие им причинявате истински ад и дори ги изтребвате.

Разбира се няма начин да унищожите всички тях, защото все в някоя част на леглото завивките ви се допират. Въпреки това, оставяйки го неоправено, унищожавате голяма част от тях.
Идеалната среда за оцеляването на акарите е влагата. Ето защо те се размножават светкавично в леглата на онази част от хората, които се потят обилно през нощта.

В същото време специалист от университета в Кенсингтън споделя, че чистият въздух е направо токсичен за тези малки гадинки, които биха могли да ни създадат сериозни проблеми.
Той съветва да не оправяте леглото си, за да дадете възможност на влагата в него да се изпари. По този начин в крайна сметка акарите ще умрат от дехидратация.

Поради тази причина експертите препоръчват да оправите леглото си едва вечер, след като се върнете от работа или пък непосредствено преди сън. Дотогава преобладаваща част от тези гадинки вече ще са изтребени, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.