Тези две съставки ще изтръгнат цялата мръсотия от килима ви

0
450

Бързо, лесно и евтино почистване

Ако искате да почистите килима си, тези две съставки ще ви бъдат от огромна полза.

килима
Бързо, лесно и евтино почистване

Макар все още да е във владение август, съвсем скоро ще дойде есента и домакините ще започнат с есенното почистване.

Какъвто и да е интериорът в дома ви, то несъмнено килимът винаги придава усещане за уют и домашен комфорт. В същото време обаче той събира и доста мръсотия.
Може би мнозина от вас са заложили на избора на килим с мека и гъста текстура. Разбира се усещането всеки път, когато кракът ви потъва в него, е невероятно. Но пък минусът на цялата тази екстра е, че почистването на такъв килим не е много лесно. Или поне така си мислят повечето хора.

Освен това много от тях живеят в заблудата, че почистването на такъв вид килим излиза и доста скъпо. Е, това няма нищо общо с истината. Колкото и изненадващо да ви звучи, можете да се уверите и сами в това твърдение.



Можете да почистите килима бързо, лесно и евтино, без да се налага да използвате услугите на професионалист. Разбира се за целта трябва да сте наясно с някои тънкости, които ще ви разкрием в следващите редове.

Рецептата за сместа, която ще ви разкрием, буквално ще изтласка мръсотията от килима ви и ще го накара да грейне като нов.
Освен това не се нуждаете от съставки, съдържащи химия, а само от два продукта, които могат да бъдат открити във всяка кухня.

Единият от начините да изчистите килима до блясък, е като използвате добре познатата ви сода бикарбонат и малко сол. Смесете равни количества от двата продукта и посипете килима с тях. Оставете ги да подействат 20 минути, след което пуснете прахосмукачката. Тази смес е отлично средство за справянето с мазни петна. Освен, че е безопасна, тя е и изключително ефективна.

Оцет
Разтворете 20 мл. оцет в 1 литър вода. Натопете чист парцал в този разтвор, след което забършете килима с него. Оставете сместа да подейства 20 минути, след което забършете килима със сух парцал. Не се притеснявайте от силната миризма на оцета, тя ще се изветрее. Най-добре е да направите тази процедура в топъл и слънчев ден и след като забършете килима със сухия парцал, да разтворите всички прозорци и врати в дома си и да излезете за известно време навън.

Който и от двата метода да изберете, няма да сгрешите и ще останете изключително доволни от резултата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.