Българки подготвят подарък за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

0
405

Известните тъкачки на ръчни килими са в очакване на поръчката

Колкото и невероятно да ви звучи, българи подготвят подарък за предстоящото сватбено тържество на принц Хари и Меган Маркъл.

Меган Маркъл
Известните тъкачки на ръчни килими са в очакване на поръчката

Припомняме, че принц Хари и Меган Маркъл ще се врекат във вярност на 19 май.

По всяка вероятност семейният дом на новата кралска двойка ще краси ръчно тъкан килим от град Костандово.
Новината дойде от фирма „Хемус“ в родопското градче, която повече от две десетилетия изработва уникални ръчно тъкани килими.

Тъй като кралското семейство вече е оценило качеството на ръчно тъканите изделия на родопските килимарки, то и бъдещите престолонаследници ще се радват на изяществото им.
Украсите на тежките килими са уникални. Всяка една е излязла изпод талантливите ръце на местните майсторки.За момента те все още не са получили поръчка за подаръка за предстоящата сватба на принц Хари и Меган Маркъл, но се надяват, че в някой от следващите дни и това ще стане.
Освен това от огромно значение е мястото, на което новото кралско семейство ще избере да живее. Именно от това зависи и размерът на килима, който ще бъде поръчан. Под внимание разбира се ще бъде взет и интериорът в помещението, в което той ще бъде поставен.

Това коментира съуправителят на фирма „Хемус“ – Надя Парпулова, отбелязва на страниците си „Телеграф“.
Българската фамилия Парпулови могат да се похвалят с редица ВИП клиенти, ползвали килимарските им услуги.
Сред тях са бившият британски премиер Тони Блеър, замъкът „Алнуик“, в който е заснета част от филма „Хари Потър“, стаята на цар Борис III в Рилския манастир, както и музеят „Алберт“ във Виена.

Холандската кралица Беатрикс, внучката на Уинстън Чърчил – Джейн, както и британското кралско семейство също са сред клиентите на цеха за ръчно тъкани килими.
Техен клиент е и Националната организация за запазване на културното наследство на Великобритания.

Запознати припомнят, че по-големият брат на принц Хари и Кейт Мидълтън, се венчаха върху пътека, изтъкана в България.
Българските тъкачки от родопското градче са направили реплика на най-прочутия килим от библиотеката на кралица Виктория, който вече не съществува.

Тъкачките от Костандово се гордеят с това, че с техните килими е обзаведено любимото имение на английския престолонаследник в Уелс.
Те са известни с това, че изпълняват поръчки, които са изключително сложни. Те са изработили за имението килим, който е абсолютно копие на стенописите на един от таваните.

Именно те са създали и килим за Британския музей в Лондон, който пресъздава цялата история на Албион, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.