Коледа по света!Или как празнуват Рождество Христово в различните страни

0
118

Рождество Христово е един от най-светлите християнски празници

Как празнуват Коледа по света, сн. ФБ

По света се празнува Коледа по различен начин и на различни дати.

Австрия е страната ,където се ражда популярната песен „Тиха нощ, свята нощ“ през далечната 1818 година в църквата „Свети Никола“.

В Англия се пеят песни и се танцува в навечерието на Коледа.Във всеки дом има накичен елха.В Австралия се празнува на плажа, при 40 градуса. Месецът съвпада с този на отпуските и ваканцията. Австралийците бодуват на свещи и факли в градината си.

В Белгия се прави празнична вечеря от повече хора и се започва с аператив и после с богата трапеза

Армения е първата страна, приела официално християнството.Бъдни вечер се празнува на 5 януари, а Коледа- на 6 януари по Юлианския календар, пише edna.bg.

В Русия, Украйна и Беларус Коледа се празнува на 6-ти януари по Юлианския календар.

В Албания Коледа е един от най-официалните фестивали, които се приемат с огромно веселие от местните хора. Те отбелязват годишнината от раждането на Иисус Христос.

В Аржентина украсяват вечно зелени дръвчета с памук, вместо със сняг. Цялото семейство се събира на вечеря в лятната градина.

На африканския континент Коледа се празнува от малки и големи християнски общности. Там християните са около 350 милиона.

В Бангладеш традицията повелява да се засаждат бананови дръвчета, по двойки. И то близо дома или до църквата.

На Бахамските острови Коледа се празнува на 26-ти декември и на 1-ви януари. Между полунощ и 2 часа огромен парад радва хората, които пеят и танцуват.

В България празнуваме Коледа на 25 декември, като на 24 е Бъдни вечер, в очакване на раждане на Иисус Христос.На празника се събира цялото семейство и най-близките роднини на богата, коледна трапеза.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.