Уникален и много лесен японски сладкиш с крема сирене

0
574

Страхотен и много лесен е този японски сладкиш с крема сирене!

японски сладкиш с крема сирене
Страхотен става този японски сладкиш с крема сирене, много вкусен, опитайте го!

Предлагаме ви рецептата за един много лесен, а наистина уникално вкусен японски сладкиш с крема сирене, който се разтапя блажено в устата. Сигурни сме, че ще се влюбите в него.

Трябват ни само три съставки – четири яйца, 200 грама крема сирене, 150 грама бял шоколад.

Първо трябва да си разтопим белия шоколад в един по-голям съд и на водна баня. След това прибавяме към него и крема сиренето като разбиваме хубаво.

Оставяме после сместа да се охлади, преди да добавим към нея разбитите вече жълтъци. Белтъците си ги разбиваме на сняг и ги добавяме към шоколадовата смес, но на части. Разбъркваме внимателно.



Взимаме една форма за печене и я покриваме с намазнена хартия, за да не залепва сместа по нея при печенето. После прехвърляме и самата смес внимателно.

Сега вече идва и важното – формата, която е напълнена със сместа, не я поставяме директно във фурната, а я поставяме в друга голяма тава. Тавата трябва да е пълна с вряща вода и в нея слагаме формата.

Поставяме да се пече във фурната, която е загрята само на 170 градуса. На тази температура печем японския сладкиш за 15 минутки. После намаляме на 160 градуса фурната и печем за още 15 минути.

След като видим, че сладкишът е съвсем готов – след определеното за печене време, не го вадим веднага от фурната. Изключваме я и оставяме вкусотията вътре в нея за още 15 минутки.

Оттам нататък е ясно – режем и ядем. Да знаете, че няма да можете да сдържите възгласите си. Толкова е апетитно това нещо и така се разтапя в устата, че ще се влюбите от първата хапка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.