Страшно вкусна и лесна картофена плескавица (хит рецепта)

0
344

Тази картофена плескавица е супер вкусотия

картофена плескавица
Страшно вкусна става тази картофена плескавица

Предлагаме ви рецептата за лесна, бърза и уникално вкусна картофена плескавица. Стана хит в мрежата и има защо – буквално ще си оближете пръстите като я опитате. И винаги се получава отлично.

Трябват ни кило и половина картофи, четири яйца, една връзка с пресен лук, магданоз, 300 грама сирене, галета, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си сварим картофите, а после да ги пасираме, но докато са още топли. Взимаме магданоза и пресния лук, и си ги нарязваме на ситно.

След това ги прибавяме в пюрето от картофите. Добавяме вътре и натрошеното сирене, заедно с яйцата. Разбъркваме хубаво – така, че да се получи единна и съвсем хомогенна смес.



От тази вече готова смес започваме да си оформяме големи и плоски кюфтета – с формата на плескавици. Оваляме ги в галета и ги поставяме на котлона, където ги запържваме до златист цвят.

Щом са вече готови, ги сервираме още топли и с гарнитура по наше си желание. Ще видите колко вкусни стават, а както вече сигурно усетихте, никак не са сложни за приготвяне.

С една студена бира стават чудни и за мезенце, затова може да ги направите и в дните, когато чакате гости за обяд или вечеря. Всички много ги харесват, а и не са толкова калорични.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.