Така се правят майсторските хрупкави картофи на Андрей Слабаков

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Тези хрупкави картофи на Андрей Слабаков ще ви накарат да онемеете

Предлагаме ви рецептата за любимите хрупкави картофи на Андрей Слабаков. Чаровникът винаги е казвал, че без Ернестина Шинова ще си остане гладен, но на практика не е така.

хрупкави картофи на Андрей Слабаков

Наистина са чудни тези хрупкави картофи на Андрей Слабаков, много вкусни

От неговите вкусотии семейството и приятелите си облизват пръстите, а тези апетитни и хрупкави картофки са едни от любимите им. Убедени сме, че ще си ги хапнете с кеф, плюс една студена биричка.

Трябват ни един килограм пресни и по-дребни картофи, половин чаша галета, една лъжичка червен пипер, една лъжичка черен пипер, риган, мазнина за пържене, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим или хубаво да си почистим пресните картофи. След това ги сваряваме или само ги бланшираме за около 3-5 минути най-много.

След като водата заври, те трябва да са почти сурови. После си ги нарязваме на четвъртинки по дължина и ги поставяме в една по-дълбока купа.

Смесваме си останалите посочени съставки и хубаво ги разбъркваме заедно, а после с тях поръсваме обилно нарязаните картофки. Разбъркваме ги или ги разтръскваме в купата, за да полепнат подправките още по-добре по тях.

Ако са още топли си ги оставяме да изстинат, а после ги слагаме да се запържат в загрятата много хубаво мазнина. Стават наистина невероятно вкусни и много хрупкави.

Същото можем да направим и по втори начин – във фурна. Тогава си нарязваме картофите и ги разбъркваме със сместа от подправките, но без да ги варим или бланшираме.

Пъхаме ги във фурната и ги оставяме да се изпекат. Както и да решите да си ги направите, да знаете, че много ще ви харесат. Зверски апетитни стават и поздравяваме Андрей Слабаков за рецептата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар