Три години без Виктория Маринова: Поклон!

0
271

Тази година трябваше да навърши Христовата възраст

Неотразимата Виктория Маринова в работна среда  Сн: ФБ

За нещастие нейните земни дни приключиха насилствено само на 30.

На 6 октомври 2021 г. близки, приятели и съмишленици почетоха паметта на Виктория Маринова в Русе.

Припомниха на всички нас, че професията журналист е признание. А самата журналистика трябва да помага и да служи на хората.

За щастие като Вики има и други будни, смели и дръзки журналисти. Те не се спират пред затворените врати. Търсят истината и отстояват правдата.



Виктория Маринова продължава да бъде еталон.

Да си припомним някои от нейните каузи и постижения.

Русенската топ журналистка заемаше и длъжността изпълнителен продуцент на ТВН.

През месец ноември 2018 г. Вики беше удостоена с наградата на СБЖ – Съюза на българските журналисти. Наградата беше за цялостен принос за развитие на българската журналистика.

MEDIA Awards 2019 отличи личността и журналистическите постижения на Виктория Маринова на деветото издание в София.

Призът за Виктория Маринова е висок и престижен.

До сега негови носители са известните български журналисти Валя Ахчиева, Иван Гарелов, Елена Йончева, Милен Цветков, Мира Добрева, Васил Иванов и други.

От една страна това са множеството журналистически репортажи, които е правила през годините. Предаването, което реализираше в русенска медия. А също така и множеството благотворителни инициативи, които организираше.

Вики беше благодетел и помощник на децата и на екипа на Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания. В Русе е известен като Розовата къща.

В памет на Виктория Маринова беше организиран мащабен благотворителен концерт.

Концертът на фондация “Направи добро за непознат” се състоя на 2 декември 2018 г. в Русе в “Арена Монбат”.

Зрителите се наслаждаваха на обичани български изпълнители – Силвия Кацарова, Крисия, Дичо, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Георги Христов, Deep Zone и други.

Вместо билети гостите си купуваха сертификати на стойност 5, 10, 20, 50 и 100 лева за ВИП ложата. Всички събрани средства бяха разходвани за каузите, с които Вики се занимаваше през последните месеци от нейния земен живот.

Трагедията на Виктория Маринова не подмина и световните медии.

Особено впечатляващи бяха репортажите на Euronews.

Екипът на  topactualno.com се прекланя пред светлата памет и таланта на колежката Виктория Маринова! Страдаме с всички нейни близки, колеги и приятели за брутално погубения й живот. Но сме убедени, че светлата й личност ще продължи още дълги години да бъде еталон за професионализъм и човечност!

Бог да прости и Георги Маринов! Бащата на Вики не можа да понесе загубата и се пресели при нея във вечността на 30 юни 2020 г.

Вдовецът на Вики Свилен Максимов  беше отправил послание след смъртта на нейния баща: “На 30 юни в 09:30 часа, бащата на Виктория Маринова, Георги Маринов ни напусна. Толкова за протокола. Просто още един човешки живот за статистиката. А извън протокола – дядо Гого не успя да се пребори със загубата. Не успя да продължи. Не успя да се примири с несправедливостта, която е неизменен спътник в живота ни. Всички ние – малко или много – сме принудени да се съобразяваме с несправедливостта.“, писаха в crimes.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.