Ето я цаката на толкова вкусната турска мусака

0
198

Тази турска мусака става ястие за чудо и приказ

турска мусака
Страхотна става тази вкусна турска мусака

Предлагаме ви рецептата за прочутата с уникалния си вкус турска мусака. Такова кулинарно бижу става, че ще си оближете пръстите и ще ви стане любима. Доволни ще останете.

Трябват ни 600 грама кайма, една глава лук, два моркова, една консерва с грах, една консерва със сладка царевица, 200 грама кашкавал, седем-осем картофа, три-четири лъжици масло, една чашка с прясно мляко, черен пипер, магданоз, сол на вкус, олио.

Първо трябва да си нарежем на ситно лука и да го задушим в нагорещеното олио. После добавяме към него каймата и пържим, докато не стане на трохи.

Нарязаните на кубчета моркови се прибавят към каймата и подправяме със солта, черния пипер и ситно нарязания пресен магданоз.



Тази смес после я прехвърляме в една тавичка и към нея прибавяме царевицата и граха от консервата.

Разбъркваме много хубаво всичко в тавата и отгоре го покриваме с картофеното пюре, което преди това сме приготвили от картофите.

Ако не знаете как, ще обясним как се прави пюрето. Обелените и нарязани картофи се сваряват първо в подсолена вода, а после се пасират и към тях се добавя прясното мляко, заедно с малко черен пипер и масло.

Така, щом вече сме направили всичко по рецептата, настъргваме кашкавала върху пюрето и оставяме нашата чудна турска мусака да се изпече във фурната на умерена температура.

Много вкусна става и направо няма оставяне, както и повечето от турските рецепти, между другото. Сами ще се уверите, че е така.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.