От днес България има ново правителство

0
33

Кабинетът беше гласуван в НС

Депутатите гласуваха кабинета Петков днес в пленарна зала Сн: Дарик

В дневния ред на извънредната сесия на НС бяха включени три основни точки.

Едната беше за избор на премиер. Втората – приемане структурата МС. И третата точка е гласуване за самия МС.

По време на гласуването имаше официални лица. Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова. Главният прокурор Гешев и членовете на временното правителство.

Новото правителство е коалиция между „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и „Демократична България“.Присъстваха 247 депутата днес в пленарна зала.

„За“ гласуваха 134 депутати, а 107 – „Против“.

След като гласуването приключи, новият премиер, вицепремиерите и министрите се заклеха, а след това прозвучаха химните на България и на ЕС.

Министрите и вицепремиерите от новия кабинет и премиерът Кирил Петков се заклеха в НС днес Сн: Парламент.бг

Не пропускайте видеото долу с репортаж на Нова ТВ от мястото на събитието.

По-късно днес, в 17 часа президентът Радев посрещна в Гербовата зала на Президентството временният кабинет с премиер Стефан Янев.

Президентът Радев благодари за добре свършената работа от временния кабинет. Изтъкна някои от най-големите резултати на временното правителство. И каза, че днес тяхната мисия е приключена успешно.

Новият премиер на България Кирил Петков обяви и своята първа заповед. В сградата на МС ще се слиза само след представяне на зелен сертификат.

След 17 часа новото правителство и премиерът Кирил Петков заеха своите места в заседателната зала на Министерски съвет. Преди това се извърши предаване на властта от временното правителство на новия редовен кабинет.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.