Честито на Военна академия „Г. С. Раковски“!

0
211

Авторитетът на Военна академия „Г. С. Раковски“ е гордост за цяла България!

По случай 110-я юбилей във Военна академия Сн: Дарик

Днес елитното българско военно висше училище празнува своя достолепен юбилей.

Навършиха се 110 години. А поводът беше отбелязан подобаващо и с необходимите почести.

Пред паметника на патрона на Военна академия Георги С. Раковски бяха поднесени  цветя и венци.

От името на министъра на отбраната и на началника на Българската армия бяха връчени много награди.



По случай 110-годишния юбилей от Министерство на отбраната пуснаха съобщение до медиите. В него се казва, че през изминалите години Военна академия се наложи като основна образователна институция в България в сферата на сигурността и на отбраната. В сферата на гражданско-военните отношения, на военното изкуство и на оперативната ни съвместимост със съюзническите армии на НАТО.

Заместник-министърът на отбраната Александър Петков каза в своето празнично приветствие, че: „Военна академия, вече 110 години, успешно изпълнява своята мисия да подготвя висококвалифицирани кадри за Въоръжените сили на България и лидери в обществото. Военна академия се адаптира успешно към всички съвременни предизвикателства в областта на сигурността и на отбраната. Тя отговаря на актуалните потребности на Българската армия и на Българската държава. Успешно реализира една от главните цели в политиката на МО относно военното образование: да е тясно свързано със съвременните реалности, потребности и практики.“

Новият началник на Военна академия (наскоро генерал-майор д-р Груди Ангелов се пенсионира) генерал-майор Тодор Дочев определи водещата роля на Академията в няколко направления. Усвояване на стандарти и на процедури за участие в щабовете на НАТО. В международните мисии и операции.

В края на своето слово генерал-майор Тодор Дочев отправи специални поздрави към всички преподаватели и към личния състав на Академията. Отбеляза, че високото качество на военното обучение в реномираното висше учебно заведение е гарантирано, благодарение на всички достойни преподаватели.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.