Британците превърнаха празника на Кралицата в приказен

0
144

От няколко месеца в Англия кипи трескава подготовка

Британската кралица постави рекорд. Тя е на трона вече 70 години.

Няма друг британски владетел с толкова дълъг държавен стаж. Няма и друг владетел в света, който да е управлявал някоя държава  по-дълго време от Елизабет Втора.

По традиция на този ден се провежда мащабен военен парад. С него се празнува държавният рожден ден на монарха в началото на месец юни.

Тази година празникът е особено вълнуващ и впечатляващ. Защото е свързан с платинения кралски юбилей.



Океан от хора по булевард Мол от Трафалгар до Бъкингамския дворец за празника на Кралицата Сн: ФБ

В миналото Кралицата е отивала на парада на кон. Тя е известна като отличен ездач, не само като огромен любител на конете и на конните надбягвания.

Днес в парада се включиха принц Чарлз, принц Уилям и принцеса Ан. Тримата яздеха коне, облечени във военни униформи. Преминаха пътя от Бъкингамския дворец до големия плац. След това приеха военния парад. Вижте второто видео долу.

След военния парад всички се прибират обратно в Бъкингамския дворец.

Онези членове на кралското семейство, които не са коне, се придвижват с карети. После всички излизат на големия балкон. Оттам поздравяват поданиците, които са изпълнили огромния булевард пред двореца. И наблюдават самолетите на Британските ВВС, които прелитат и изпускат цветен дим. Той е бял, син и червен. Това са цветовете на британския флаг, наречен още Юниън Джак.

Кралица Елизабет Втора се появи на балкона за радост на всички поданици. Там бяха още принц Чарлз и Камила. Принц Уилям, херцогиня Кейт и трите им деца Джордж, Шарлът и Луи. Дъщерята на Кралицата принцеса Ан и нейният съпруг Тимъти Лорънс. Присъства братовчедът на Кралицата принцът на Кент Майкъл и неговата съпруга.  Изгледайте първото видео долу.

В Лондон пред Тауър топовни салюти бележат тържествата. Оръдията гърмят в чест на Кралицата в Бъркшир (замъка Уиндзор) и в Шотландия.

По улиците щастливи и доволни британци и хиляди туристи ликуват. Купуват тематични сувенири и се наслаждават на чудесното лондонско време.

 

*****

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.