Днес светът се прекланя пред уникалната принцеса Даяна

0
381

Принцеса Даяна не може да бъде забравена

Даяна е една от жените, променили света. Земните й дни започват на 1 юли 1961 г.

Най-голямото световно постижение на британската принцеса е борбата й срещу противопехотните мини.

Крехката руса жена се изправи смело срещу противопехотните мини и трагедиите, които са причинили на хиляди деца и възрастни.

Благодарение на нейната активна борба, ООН ги забрани.



Принцеса Даяна се превърна в една от най-силните и влиятелни жени на планетата Сн: ФБ

През 1987 г. принцеса Даяна посещава клиника с болни от СПИН.

Без никакви притеснения се ръкува с млад мъж, болен от СПИН, без ръкавици. След тази постъпка на принцеса Даяна отношението на целия свят коренно се променя по отношение на болните от ХИВ.

Принцеса Даяна притежаваше изключителна харизма и умееше да привлича последователи в своите хуманни и благородни дела. Както нейната свекърва кралица Елизабет Втора и нейния свекър принц Филип.

Принцеса Даяна беше патрон на много мащабни благотворителни кампании не само на Острова, но в САЩ и в други страни. Привлякла е милиарди в благотворителните фондове за болните, за бедните, за децата на Африка. Лично принцеса Даяна е танцувала в балетни постановки пред публика за набиране на средства за нуждаещите се. Правила е срещи по тенис с голямата Щефи Граф, отново за благотворителни нужди.

Светът все още помни Даяна като световна модна икона. Няма жена, която да може да си съперничи с нея и в момента. И макар снахата херцогиня Катрин също да е призната като модна икона, тя все още не може да засенчи своята свекърва.

Даяна беше прекрасна майка. Изключително сърдечен човек, не само пред камерите по време на официални събития. А и тогава, когато се е движила без охрана по улиците на Лондон. И е показвала любовта си към малки деца и възрастни хора при случайни срещи.

Днес трябваше да навърши 61 години. Тя остана завинаги на 36. Но делата и спомените за нея ще продължат да живеят векове напред във времето. Както и делата на нейните синове Уилям и Хари, и на многото внуци, които се родиха в британското кралско семейство.

Жив спомен за Даяна е и нейната племенница лейди Кити Спенсър. Лейди Кити е публична личност и при всяка нейна проява обезателно се прави аналог със световноизвестната й вуйна.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.