Така се правят най-сочните и вкусни кюфтета с пълнеж (хит рецепта)

0
227

Тези сочни и вкусни кюфтета с пълнеж са малка фантазия

кюфтета с пълнеж
Уникални стават тези сочни кюфтета с пълнеж
Снимка: Gotvach.bg

Предлагаме ви рецептата за най-вкусните и сочни кюфтета с пълнеж, които са ни фаворити от първата хапка. Невероятно апетитни са и се правят много лесно, а винаги се получават отлично.

Трябват ни един килограм кайма, едно яйце, шепа галета, една глава лук, сто грама кисело мляко, джоджен, магданоз, олио, черен пипер, брашно за овалване, сол на вкус.

А за пълнежа си взимаме една консерва мариновани гъби, 150 грама кашкавал.



Първо трябва да си нарежем на ситно лука, магданоза и джоджена. Взимаме си една купа и в нея си слагаме каймата, заедно с останалите съставки за нея.

Омесваме си я много хубаво с ръце, а после я покриваме с фолио и я оставяме да престои настрани за около един час, може и в хладилника.

През това време ние пък си нарязваме на ситно маринованите гъбки, а кашкавалчето си го режем на малки кубчета. Приготвяме си на разположение и една чинийка с брашно.

После започваме да си правим кюфтенцата като взимаме малко от каймата и я слагаме върху дланта си. Натискаме я да стане плоска и върху нея в средата слагаме от гъбите и кашкавалчето.

След това ги покриваме със същото количество кайма и затваряме кюфтето като си го оформяме добре с ръце от всички страни и си го заглаждаме.

Вече оформените и напълнени с плънката кюфтенца си ги овалваме в брашното.

Нареждаме си оваляните в брашно кюфтенца в една чиния или поднос, а после започваме да си ги пържим на котлона във вече загрятото олио.

Пържим ги до готовност, а после още топли ги поднасяме на трапезата.

Толкова вкусни и толкова неустоими стават тези кюфтета, че ще искате да ги хапвате още и още.

Страхотни са и особено много си вървят с гарнитура от картофено пюре или свежа салата. Сигурни сме, че ще останете повече от доволни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.