Иван Звездев разкрива тънкостите за идеален сос фрикасе за вкусно пиле фрикасе

0
458

Чудесно предложение

Най-вкусното пиле фрикасе е по рецептата на Иван Звездев

Много хора обичат пиле фрикасе, но избягват да го приготвят. Просто защото не могат да получат гладък сос фрикасе. И така се лишават от едно наистина вкусно домашно ястие.

Иван Звездев идва на помощ.

За да изпълните неговата рецепта, първо трябва да сварите пилето. За целта го поставяте в 1.5 литра студена вода. Добавяте морков, лук и целина. Поръсвате със сол и с черен пипер. След като водата кипване, махате образувалата се пяна. Оставяте пилето да се вари още около 30 до 40 минути.

Прецеждате бульона и обезкостявате свареното пилешко месо. Приготвяте соса. Затопляте маслото и прибавяте брашното. Пържите го за около 30 секунди до златисто.



Разбърквате енергично и наливате студено прясно мляко, като през това време непрекъснато разбърквате. Връщате соса на котлона. Постепенно наливате около 300-400 милилитра от пилешкия бульон. Изчаквате течността да заври и да се сгъсти.

В края правите застройка като смесвате в купа жълтъците с лимонов сок. Постепенно сипвате 2-3 черпака от белия сос като бъркате непрекъснато. Жълтъците наливате на тънка струйка в касеролата с белия сос. Размесвате ги внимателно.

Свареното пиле поливате със соса и го сервирате. По ваше желание от пилето можете да оформите малки парченца месце и да го смесите със соса.

Не пропускайте видеото от култовата топ българска кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”, за да разучите всички детайли в приготвянето на пиле фрикасе.

По традиция българският топ кулинар прави множество коментари като дава още много и все полезни кулинарни съвети. Те са необходими за всяко домакинство.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.