Това е тайната на прочутите средиземноморски кюфтета – нямат нищо общо с родните (супер рецепта)

1
745

Средиземноморските кюфтета са просто разкошни, а вкусът им е екзотичен и неподражаем

Предлагаме ви чудо рецепта за прословутите средиземноморски кюфтета, които са доста по-различни от родните традиционни и имат екзотичен и неподражаем вкус.

Правят се също толкова лесно и сме уверени, че много ще ги харесате. Затова си запишете нужните продукти и начин на „сътворение“.

Това са средиземноморските кюфтета - много по-различни от родните, но страшно вкусни
Това са средиземноморските кюфтета – много по-различни от родните, но страшно вкусни

Трябва ни 600 грама пилешко или пуешко месо, малко наситнен пресен босилек, половин чаша маслини – нарязани и без костилките, половин чаша сушени домати в зехтин, които сме изцедили и нарязали на ситно, черен пипер и сол по вкус и малко обикновено или кокосово масло.

Тези кюфтета стават изключително лесно и бързо. Просто добре смесете всички посочени съставки, без маслото, в една по-голяма купа. А маслото го разтопете на тиган, при средно силна температура.



От сместта с месото и останалите съставки започнете да оформяте кюфтенце с големина колкото дланта ви. Всяко едно от тях изпържете в тигана с маслото за средно по три-четири минута на една страна, а после направете това и от другата.

Сервират се с гарнитура по ваш избор като вървят чудесно със салата, различни видове картофи или задушени зеленчуци. Абе, може да ги комбинирате с каквото ми душа иска.

Тези средиземноморски кюфтета стават чудно вкусни и със сигурност ще допаднат на цялото семейство. Да са ви много сладки и до нови срещи с нашите вкусни рецепти.

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Сместа ще се раздроби при пърженето ако не сложите в нея пармезан или друг вид настърган кошкавал. Средиземноморска рецепта с подобни смеси с кайма без кашкавал вътре, няма. Дори супите си не зстройват а ги поръсват обилно с пармезан.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.