Вашата Коледна звезда се нуждае от тези правилни грижи, за да има дълъг живот

0
209

Красиво цвете е Коледната звезда

През последните години на пазара за цветя се появиха Коледни звезди в различни цветове.

Но Коледната звезда с червен връх е класическият вариант. Той съчетава в себе си най-характерните цветове за Коледа. Зелено и червено.

Пред камерата на АгроТВ (AgroTV) в предаването „Агротема“ гостува управителят на цветна оранжерия в град Златица Георги Острев.

С малко, но правилни грижи, вашата Коледна звезда ще бъде неотразима

Специалистите казват, че това цвете се отглежда лесно и не е капризно. То иска основно топлина и слънчева светлина.Най-подходящите температури, на които Коледната звезда вирее без проблеми са от 18 до 22 градуса.

Друго условие е поливането. Понеже помещението е топло, трябва да поливате до два пъти седмично. И да почиствате растението от изсъхналите листа.

Ако съумеете да осигурите подходящи условия за цветето, то ще краси вашия дом до 2 месеца след празниците на Рождество Христово.

Много хора се заблуждават, че краят на цветето настъпва, когато окапят всичките му листа. Напротив. И тук трябва да положите малко грижи.

Специалистите съветват да го прехвърлите в нова саксия и да го подрежете на разстояние една педя от пръстта. Тази манипулация се прави през месец април.

С течение на годините Коледната звезда се превръща в храст и дори в дърво. Тази гледка наистина радва очите.

Не пропускайте видеото долу от предаването „Агротема“ по АгроТВ (AgroTV).

От Георги Острев и от автора на предаването Светлозара Димитрова ще научите важни и полезни съвети за правилното отглеждане на Коледните звезди.

С тези красиви цветя ще създадете невероятна и неповторима празнична атмосфера във вашия дом за Рождествените и Новогодишни празници.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.