Така се прави уникално вкусен зеленчуков кекс

0
149

Този зеленчуков кекс е различен и невероятно вкусен

зеленчуков кекс
Феноменално вкусен става този зеленчуков кекс

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусен и много лесен зеленчуков кекс. Нещо различно и много апетитно, в което сме сигурни, че ще се влюбите от първата още хапка. Гаранция, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни пет яйца, една тиквичка, една чаша брашно, една чаша кисело мляко, една лъжичка сода за хляб, четири лъжици олио, две скилидки чесън, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да сварим три от яйцата до твърдо. След това обелваме тиквичката и я настъргваме, но на ситно ренде. След това я задушаваме на котлона.

Останалите две яйца ги разбиваме с олиото и постепенно добавяме към тях и киселото мляко, заедно с брашното и содата за хляб, подправките и счукания чесън.



Взимаме една правоъгълна форма за печене и я намазняваме, за да не ни залепне по нея зеленчуковия кекс. Вътре изсипваме готовата вече смес, а твърдо сварените яйца ги обелваме и ги нарязваме на кубчета.

Прибавяме ги към сместа във формичката и я пъхаме във фурната. Тя е загрята на умерена температура и в нея печем кекса до пълната му готовност.

Става малка фантазия това зеленчуково изкушение и просто няма начин да не ви хареса. А и винаги се получава чудесно, без значение дали сте невероятни майстори на черпака, или сте леко скарани с готвенето като цяло.

Същата тази рецепта може да се промени малко и да си направите чуден моковен кекс. Него също ви го препоръчваме, защото е хем вкусен, хем и много диетичен.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.