Пръстите ще си оближете с това вкусно чесново пиле с пармезан

0
144

Това чесново пиле с пармезан е наслада за сетивата

чесново пиле с пармезан
Уникално става това чесново пиле с пармезан

Предлагаме ви рецептата за уникално вкусно чесново пиле с пармезан, от което ще си оближете пръстите и ще ахнете. Получава се винаги отлично и е наслада за сетивата, като ви гарантираме, че ще останете повече от доволни.

Трябват ни четири скилидки чесън, четвърт чаша зехтин, четвърт чаша галета, четвърт чаша пармезан, четири броя пилешко филе, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си загреем фурната на 220 градуса. След това си смесваме пасирания вече чесън заедно със зехтина. А в един отделен съд си слагаме пармезана, който е настърган и галетата.

После взимаме пилешкото месо, нарязано на парчета, както преценим, и го потапяме първо в чесъна и зехтина. Като го оваляме хубаво там, после го овалваме и в сместа с галетата и пармезана.



Добре оваляни, пилешките мръвки си ги слагаме в един плитък съд и ги пъхаме във фурната да се пекат на 200 градуса за около 35 минутки.

Както виждате, рецептата е толкова простичка, че направо е като детска игра. Не, че нещо, но и вашите малчугани с лекота ще се справят с нея.

А и става много бързо, така че може да го поднесете на гостите си. Дори и да ви изненадат през делничен ден.

А колко са вкусни, то не иска и питане даже. Хиляди пъти по-вкусни стават от пилешките хапки, които ни предлагат в ресторантите.

И поне знаем, че ние сме си го направили. С мерак и качествено. Доволни ще останете.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.