Така се прави най-пухкавата и вкусна баница с дебели кори

0
297

Тази баница с дебели кори става просто фантастична

баница с дебели кори
Страхотна става тази баница с дебели кори

Предлагаме ви рецептата за уникално вкусна, пухкава и много лесна баница с дебели кори, която е истинска наслада за небцето. Толкова вкусна става, че няма да спрете да я ядете, докато не свърши. Ще останете повече от доволни.

Трябват ни три кори за баница, но турски и дебели като за бюрек – кръгли, половин кофичка кисело мляко, две яйца, 35 грама олио, една чаша сирене, половин чаша извара, половин лъжичка сода за хляб, щипка сол.

Първо трябва да си смесим изварата заедно със сиренето в една купичка. Взимаме си една малка тавичка и намазваме дъното й с олио. Разгъваме си дебелите кори за бюрек.

Взимаме си от сместа със сиренето и изварата и поръсваме от нея върху едната кора, след което я нагъваме като плисе. После я режем на две половини точно през средата.



Слагаме в тавата едната половина от кората, а до нея плътно нареждаме и другата. Така правим и с останалите кори, докато не свършат и те, и плънката за баницата.

Взимаме си друга купа, в която разбиваме двете яйца с малко сол. Бийте ги с помощта на бъркалка или обикновена вилица.

Содата за хляб пък си я слагаме в киселото мляко, за да шупне. После го добавяме при яйцата и пак разбъркваме хубаво.

Загряваме си фурната на температура от 180 градуса и докато чакаме да загрее, с черпак изливаме от тази готова смес върху корите. След това ги поръсваме отгоре и с олио.

Пъхаме ги да се пекат във фурната, а после вадим баничката и сладко си я хапваме. Такава наслада е това чудо, че пръстите ще си оближете.

Идеална е за закуска, а дори и за вечеря с кисело млекце.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.