Иван Звездев приготвя страшно вкусна вегетарианска мусака

0
177

Чудесна рецепта

Вкусна е тази вегетарианска мусака на Звездев

С нея разнообразявате домашното меню.

Тази мусака приготвяте изключително лесно. И няма риск да не ви се получи добре.

За да изпълните рецептата на Иван Звездев първо трябва да обелите картофите и след това да ги нарежете на филийки.

Потапяте спанака за 1 минута в тенджера с вряща подсолена вода, за да го бланширате. След това слагате омекналия спанак в купа със студена вода, за да изстине.



Картофите варите в подсолена вода за около 10 минути, докато омекнат.

Отцеждате спанака от студената вода. Нарязвате пресния лук на ситно. Загрявате зехтин (олио) и запържвате лука за около 30 секунди. Нарязвате спанака и го прибавяте при лука. Посолявате и разбърквате. Задушавате зеленчуците за 1-2 минути.

Отцеждате картофите от водата. Натрошавате сирене  и го слагате при спанака. Внимателно разбърквате, но добре да се смесят съставките.

Намаслявате тавичката за печене и слагате половината от омекналите картофи. Добавяте спанака със сиренето и го разпределяте равномерно върху картофите. Слагате и останалите картофи. Печете в умерено загрятата фурна на 180 градуса по Целзий за 20 минути.

Приготвяте заливката. За целта разбивате киселото мляко и яйцата с тел. Прибавяте нарязания пресен копър. Изваждате тавата с мусаката от фурната и заливате със заливката. Прибавяте още  червен пипер и отново запичате мусаката пак на 180 градуса по Целзий за 20 минути.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara. Ще разучите нагледно цялата рецепта за тази вкусна вегетарианска мусака.

Както винаги и сега българският топ кулинар дава още и все полезни кулинарни съвети. Те са важни за всяко едно домакинство.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.