От Маями: Христо Стоичков отново не забрави България

0
219

Честит празник и на Христо Стоичков!

От Маями Стоичков отново не забрави България, Сн: ФБ

Най-известният и неуморим зад граница българин в момента е в Маями.

Камата там работи и живее. Стоичков използва социалните мрежи, за да поздрави всички свои сънародници

Стоичков качи своя снимка във ФБ и призова:

„Днес нека всеки да вземе със себе си българския трибагреник! Днес е ден на национална гордост! България завинаги!“Стоичков публикува тази снимка с надпис и призова всеки да вземе трибагреника, Сн: ФБ Стоичков

По традиция българските държавници поздравяват всички българи през социалните мрежи.

По случай 3-ти март президентът Радев написа: „Поклон пред паметта на отдалите живота си за България!
Честит Национален празник!“

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов написа: „Честит национален празник, българи!“

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи своите поздрави така: „Поклон пред героите на Руско-Турската освободителна война!
Нека не позволим съвременните събития да пренаписват историята ни.
Тя е наша, обща, българска, изстрадана и платена с много кръв и жертви. Иска ми се в деня на националния ни празник да не се делим на фили и на фоби. Никой да не политизира и да не си го присвоява.
Да надделее мъдростта и смелостта. Да ни води българският национален интерес. Иска ми се в тези тежки времена на разделения, точно на този ден, точно тук, да бъдем заедно, всички държавни мъже и жени, всички лидери на партии единни за България. Защото Шипка е България. Да живее България!“

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави всички така: „Днес, когато отбелязваме 145 години от Освобождението, ние отново преосмисляме свободата като ценност. Свободата е символ на достойнство и е наша обща отговорност пред бъдещето. Днес, когато близо до нас се води война и хора биват убивани, свободата и мирът отново се осъзнават както основни ценности. И само с обща воля и общи усилия можем да ги защитим.
Днешният ден е повод за размисъл. Ден, който призовава да бъдем единни, за да имаме достойно бъдеще.
Прекланяйки глава пред саможертвата и подвига на хилядите герои, които направиха възможна Свободата, ние трябва да дадем този така нужен днес обет. Да пазим България мирна и свободна и да й отредим достойно място в европейското семейство. Нека предадем и на бъдещите поколения завета да пазят Свободата. Да обичат Родината! Да строят с разум и сърце, отговорно и вдъхновено своя по-добър и по-красив свят, за да бъде и пребъде България!
Честит празник!“

Не пропускайте и видеото долу с репортаж на БТВ от паметника на Шипка.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.