Още постижения за българската художествена гимнастика

0
158

Браво, златни български момичета!

Надпреварата за Световната купа по художествена гимнастика в Атина, Гърция, също беше ползотворна за България.

Отново българските грации показаха своята класа и безспорни таланти.

Талантливата Стелияна Николова, Сн: БФХГ

Младата и даровита Стилияна Николова извоюва златен медал за съчетанието на топка и бронзов за това на лента във финалите за отделните уреди.  Българските състезателки спечелиха цели пет отличия от проведения турнир.

България приключва Световната купа с пет медала. Рекапитулацията е следната – един златен медал, два сребърни и още два бронзови медала.



В многобоя Стилияна Николова се класира втора. Боряна Калейн стана трета, а амбициозните гимнастички от ансамбъла извоюваха сребро.

Освен златните български момичета, поздравления заслужават още:

Целият щаб в лицето на главния мениджър на националния отбор г-жа Бранимира Маркова. Треньорите на Стилияна Николова и на Боряна Калейн – Марияна Памукова и Валентина Иванова.  Балетният педагог Анатолий Думанов, уведомиха от БФХГ.

Хореографът на гимнастичките Маргарита Будинова. Психологът на отбора проф.Татяна Янчева и д-р Мариян Добрев. Кинезитерапевтът Ясон Петусис. Директорът на националните отбори Деспа Кателиева.

И естествено президентът на Българската федерация по художествена гимнастика г-жа Илиана Раева.

Поздравления за щаба на ансамбъла-жени в лицето на г-жа Весела Димитрова – старши-треньор на отбора и нейните помощнички Михаела Маевска и Ясена Стойнева. Техният балетен педагог доц. д-р Елица Луканова и хореографът на отбора г-жа Елица Павликенова, уведомиха от БФХГ.

От видеото долу ще видите красивото изпълнение на Стилияна Николова в Атина. Насладете се на нашата млада грация.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.