Страшен хит стана това картофено руло с гъби, уникално е!

0
176

Това картофено руло с гъби се топи в устата

картофено руло с гъби
Страхотно става това картофено руло с гъби

Предлагаме ви рецептата за чудно вкусно картофено руло с гъби, което се превърна в истински хит в кулинарията. Причината ли – страшна вкусотия е и буквално се топи в устата. Ще останете повече от доволни.

Трябват ни 250 грама гъби, четири глави лук, два килограма картофи, 250 грама кашкавал, три яйца, черен пипер и сол на вкус, галета и три лъжици брашно.

Първо трябва да си направим картофеното тесто от сварените и после намачкани картофи, заедно с три яйца, трите лъжици брашно и солта. Всичко това го омесваме хубаво с ръка и го разстиламе в една правоъгълна форма, но да е върху кърпа.

Половината от кашкавала го поръсваме настърган върху пласта с картофите, а после правим плънката от гъбите, които сме нарязали и запържили в масло, лука, солта и черния пипер.



Тази плънка, която е ултра вкусна, после я поставяме в средата на блата от картофеното тесто и с помощта на кърпата, започваме да навиваме на руло. Накрая преместваме рулото в тава.

Разтапяме отделно малко масло и с него поливаме рулото в тавата, като преди това върху него сме направили малки прорезчета с виличка. Най-накрая поръсваме рулото с галета и го поставяме да се пече в загрятата предварително фурна за около десетина минути.

След като мине посоченото време и извадим рулото, го поръсваме отгоре и с останалата част от настъргания кашкавал. Връщаме го пак във фурната, за да се разтопи и разлее апетитно кашкавалът.

Това нещо е убийствено вкусно, просто няма такава разкошотия. Ако го пропуснете, определено ще съжалявате, защото от първата хапка се превръща в любимо ястие на всеки, който го е опитал.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.