Иван Звездев приготвя сочни и пухкави домашни кюфтета в два варианта

0
13315

Чудесна рецепта

Чудни са пържените домашни кюфтета по рецепта на Иван Звездев. И са лесни за приготвяне

Кой не обича вкусни домашни топли кюфтенца?

Радост за малки и за големи.

Иван Звездев предлага своята рецепта за вкусни домашни кюфтета в два варианта. Както се вижда от снимката и от видеото долу, кюфтетата се получават наистина великолепни.

За да изпълните вариант номер едно по рецептата на българския топ кулинар, първо трябва да нарежете лука на ситно. Да го сложите при каймата. Да прибавите ситно нарязан пресен магданоз. Заедно със сол, с черен пипер и кимион. И да чукнете едно яйце.



Смесвате всички съставки. Добавете кисело мляко и галета. Омесвате продуктите и прибавете газирана вода. Наливате я постепенно. Омесвате и готовата кайма с подправки. След това започнете да оформяте кюфтетата.

Всяко от готовите кюфтета овалвате в брашно. Пържите ги в горещо олио по 3 до 4 минути от всяка страна.

Вторият вариант е да изпечете оформените кюфтета във фурната. Така те са по-полезни за онези от вас, които не трябва да консумирате пържени храни.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”. Ще разучите нагледно цялата рецепта за чудесните домашни кюфтета.

Както винаги и сега българският топ кулинар дава още изключително полезни кулинарни съвети. Те са необходими за всяко домакинство.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.