Иван Звездев показва тънкостите за вкусна яхния от пиле с грах

0
284

Вкусна домашна яхния

Чудно е това пиле с грах по рецепта на Иван Звездев

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар налейте в тенджера 1 литър студена вода. Сложете пилешките бутчета. Добавете сол, черен пипер и дафинов лист.

Когато водата заври и се образува пяна – отпенете я.

Варете още 10 минути на слаб огън и махнете тенджерката от котлона.

През това време нарежете морковите, целината и лука на дребно. Сложете тиган с олио на котлона и в него запържете за 1 минута подготвените зеленчуци.



Посолете с 1/2 чаена лъжичка сол.  Прибавете брашно и червен пипер. Разбърквайте в продължение на 10 секунди и след това добавете доматите. Налейте 1/2 чаша гореща вода. Оставете всички съставки да заврат.

Нарежете чесъна на дребно и го сложете в тигана. Подправете с копър и с магданоз. Сложете краве масло и прехвърлете всички продукти от тигана в тава.

Върху тях подредете сварените бутчета. Бульона от варенето на пилешкото месо прецедете и го налейте в тавата.

Сложете тавата в предварително загрята на 180 градуса по Целзий фурна.

Печете 15 минути. През това време изцедете сока от граха и го изсипете в тавата.

Поръсете бутчетата с червен пипер.

Ястието се запича в предварително затоплена фурна на 180 ℃ за 15 минути. Грахът се отцежда от водата и слага при запеченото пилешко. Бутчетата се поръсват с малко червен пипер и ястието се поднася.

Не пропускайте видеото долу от българската топ култова кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”. Ще разучите всички детайли в приготвянето на вкусната яхния пиле с грах.

По традиция българският топ кулинар предлага още много и все полезни домакински съвети. Те са важни за всяко домакинство.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.