Светът гледа нея: Принцеса Катрин в зелено напомня за Даяна (+снимки)

0
142

Пак в центъра на събитията

Принцеса Катрин на държавния кралски РД в зелен тоалет, Сн: ФБ

По традиция в събота в средата на юни (без значение датата) в Англия празнуват държавния кралски рожден ден. Без значение и на коя дата е роден монархът. Тази разумна традиция е въведена преди повече от век. За да бъде използвано слънчевото време на Острова.

За целта Лондон е украсен с британските флагове. Тържествата се провеждат на няколко етапа.

Монархът и кралското семейство излизат с карети от Бъкингамския дворец. Минават през половината от булевард Мол и се отправят на плаца, където се провежда военен парад. С тях се движи военен оркестър на коне.

Тази година крал Чарлз Трети, неговата сестра принцеса Ан и принц Уилям яздеха коне и поведоха военния парад. Тримата са офицери от Британската армия. Вижте първото видео долу.



След края на парада кралското семейство се прибира обратно с каретите в Бъкингамския дворец. След това се събират на големия балкон на двореца. Оттам наблюдават полета на британските ВВС. Самолетите изпускат цветен пушек с цветовете на британското знаме – бяло, червено и синьо.

Около двореца се образува цял океан от хора, които стават свидетели на тези незабравими гледки.

Топовни солюти около Тауър оповестяват значимостта на празника. По същия начин и в замъка Балморал в Шотландия топовните салюти огласяват, че монархът празнува.

На второто видео долу са запечатани моменти от заключителния етап на празненството. Когато над Бъкингамския дворец прелитат самолетите на Британските ВВС и кралското семейство ги наблюдава от голямата тераса на Бъкингамския дворец.

Както винаги особено внимание се обръща на облеклото на дамите и най-вече на бъдещата кралица на Англия и на Общността на нациите.

Принцеса Даяна великолепна и в зелено, Сн: ФБ

Тази година принцеса Катрин заложи на зелен тоалет. И така тя напомни на принцеса Даяна през 1993 г.

Принцеса Даяна през 1993 г., Сн: ФБ

***

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.