Иван Звездев приготвя уникален арабски сладкиш

0
14233

Чуден е – красив и вкусен

Чуден е този арабски сладкиш, представен от Иван Звездев

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар сипете в тиган 5 супени лъжици захар. Прибавете 2 супени лъжици вода и сложете на умерен огън. Захарта ще се стопи и ще се превърне в светъл на цвят карамел.

С този карамел обливате дъното и част от стените на предварително затоплена форма за кекс. Оставете да стегне и да изстине.

Приготвяте кексовово тесто. Разбивате яйцата със захарта с миксер на високи обороти, докато придобият бледожълт цвят. Тогава наливате олио и разбивате за кратко. В купа смесете брашно с един бакпулвер и с какао. Прибавете ги при разбитите вече яйца със захар.

Смесвате и наливате прясното мляко. Разбивате добре, докато получите еднородно тесто.



Готовото тесто слагате в тавата върху сместа за крем-карамела.

В дълбока кръгла тава сложете кухненска кърпа и залейте с 200 милилитра гореща вода. Върху нея поставете формата с десерта. Слагате в предварително затоплена на 160 градуса по Целзий фурна. Печете  45 минути. Изпечения сладкиш  изваждате от фурната и го оставяте да изстива в продължение на 8 до 10 часа. Охладения сладкиш обръщате  върху тортена чиния. Нарязвате го и го поднасяте.

Не пропускайте видеото долу от българската топ култова кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”. Ще разучите всички детайли в приготвянето на вкусния арабски сладкиш.

По традиция българският топ кулинар предлага още много и все полезни домакински съвети. Те са важни за всяко домакинство.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.