Иван Звездев приготвя невероятен десерт с ягоди – фин, красив и вкусен

0
223

Чуден е

Чуден десерт с ягоди представя Иван Звездев

С ягоди можете да приготвяте различни вкусотии и красоти.

За да изпълните рецептата на българския топ кулинар  трябва да смелите какаови бисквити  и лешници с блендера. Необходимо е да получите фини трохи.  Постепенно добавяте пчелен мед и продължавате да смилате още 30 секунди, докато получите  лепкава смес.

В суха купа разбивате ледено студена сметана на сняг. Разбивате цедено мляко с лимон. Изсипвате го в купата при разбита сметана. С миксера разбивате за кратко, за де получите еднородна смес от млякото и сметаната.

Този десерт се поднася в чаши. На дъното на чашата слагате от блата с бисквити.  Подреждате нарязаните на филийки ягоди по стените на чашата, за да се виждат.



Цеденото мляко слагате в купа и върху него настъргвате лимонова кора.  Добавяте прясно изцеден лимонов сок в купата. Прибавяте захар и с миксера разбивате за кратко до получаване на еднородна смес. В чашата върху бисквитения блат слагате 2 – 3 супени лъжици от крема и покривате с парченца ягоди.

Десерта оставяте да отлежи за 1 час. Преди консумация го поръсвате с фино смлени какаови бисквити.

Не пропускайте видеото долу от българската топ култова кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”. Ще разучите всички детайли в приготвянето на вкусната ягодова наслада.

По традиция българският топ кулинар предлага още много и все полезни домакински съвети. Те са важни за всяко домакинство.

Екипът на  topactualno.com Ви пожелава да изживеете истинска наслада с този прекрасен ягодов десерт!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.