Иван Звездев показва как се приготвя най-вкусното панирано пиле

0
3033

Страхотно се получава

Най-вкусното панирано пиле

Възможно е вие да знаете друга рецепта. Българският топ кулинар предлага своя вариант за вкусни панирани пилешки бутчета.

За да изпълните рецептата на Иван Звездев първо трябва да отделите белтъците в купа и да ги разбиете на пяна. Разбивате кисело мляко с тел. Добавяте лимонов сок. Посолявате и прибавяте киселото мляко при разбитите белтъци.

В сух съд смесвате царевичен грис с пшенично брашно. Поръсвате със суха мащерка, с чубрица, с червен пипер и с босилек. Разбърквате добре така получената билкова панировка. Осолявате пилешките бутчета и ги поръсвате с черен пипер.

Овалвате бутчетата в сместа от разбитите белтъци и киселото мляко. След това в сухата панировка, която трябва много добре да втривате в бутчетата. Изтръсквате излишната панировка от бутчетата и ги запържвате в сгорещеното олио за 1 до 2 минути. После ги нареждате в тавичка и ги печете във фурна, която е загрята на 200 градуса по Целзий.



Готовите изпечени бутчета поднасяте топли с подходяща салата или гарнитура по ваш вкус.

Не пропускайте видеото долу от култовата българска топ кулинарна поредица “Кухнята на Звездев – La Cocina Búlgara”.

По този начин ще научите нагледно всички подробности за приготвянето на вкусното панирано пиле.

Екипът на topactualno.com  пожелава на всички добър апетит и наслада, докато си хапвате това вкусно панирано пиле по препоръка на Иван Звездев!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.